Linkbuilding zorgt ervoor dat je meer bezoekers op je website krijgt waardoor je snel meer geld kan verdienen of andere doelen kan bereiken. Hoe meer backlinks er naar je website verwijzen, hoe beter je website vindbaar is. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van linkbuilding. Linkbuilding is echter niet zo makkelijk gedaan. Er zijn verschillende manieren om je website te promoten via linkbuilding, maar je moet er wel voor zorgen dat je dit op de juiste manier doet. We bespreken in dit artikel hoe het promoten van je website via linkbuilding precies in zijn werk gaat.

Zorg eerst voor een goede website

Voordat je begint met het promoten van je website door middel van linkbuilding, is het slim om eerst een website te hebben die goed functioneert. Plaats genoeg content op je website, zodat je genoeg pagina’s hebt om naar te laten verwijzen door middel van backlinks. Zorg dat de structuur van je website goed in elkaar zit, zodat Google alles makkelijk kan vinden. Op deze manier is linkbuilding ook veel effectiever. De bezoeker wil namelijk wel op een waardevolle website terechtkomen. Zodra je website voldoet aan de normale standaarden, kan je je gaan focussen op de promotie van je website door middel van linkbuilding.

Linkbuilding kost tijd

Het klinkt simpel: je laat iemand een link plaatsten naar je website en dan ben je klaar. Maar veel mensen onderschatten hoeveel tijd linkbuilding kan kosten als je zelf op zoek gaat naar backlinks. Allereerst zal je je moeten inlezen over welke links waardevol zijn, welke links niet relevant zijn en welke links zelfs negatief kunnen uitpakken. Dan zal je op zoek moeten gaan naar relevante websites die een backlink naar je website willen plaatsen. Als dit eenmaal is gelukt, zal je er zelf voor moeten zorgen dat de afspraken die je maakt met de websites per website worden nagekomen. Dit alles bij elkaar kan veel tijd kosten, terwijl er mensen zijn die hier dagelijks mee werken en alles dus veel sneller kunnen doen.

Linkbuilding vraagt om expertise

Zonder expertise is linkbuilding verspilling van je tijd. Je moet het nodige weten over SEO, over domeinnaamautoriteit van andere websites en over je natuurlijke linkprofiel. Je kan je hierover inlezen, maar je zal zeer waarschijnlijk niet op het niveau van expertise komen als professionele linkbuildingspecialisten. Het is daarom handig om een linkbuildingbedrijf in te schakelen, waar mensen werken die verstand hebben van het vak. Als je zelf aan de slag gaat en de verkeerde websites benadert, kan dit ervoor zorgen dat Google je zelfs onderaan de ranking plaatst, omdat je je niet aan de regels hebt gehouden. Tenzij je dus wil verdiepen in alle materie omtrent SEO, linkbuilding en marketing, is het slim om linkbuilding uit te besteden.

Relevante links naar jouw website

Er zijn meerdere criteria waaraan links moeten voldoen om als relevant gezien te worden. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de links naar je website relevant zijn en dat de linkbuilding natuurlijk oogt. Een linkbuildingbedrijf kan je helpen om de meest relevante backlinks te bemachtigen. Dit betekent dat de content aansluit bij jouw website, dat de website van de ander genoeg autoriteit heeft en dat de website past bij de branche waarin jouw bedrijf actief is.

Linkbuilding vanuit verschillende bronnen en websites

Linkbuilding werkt het beste als je backlinks vanuit verschillende bronnen en websites krijgt. Dit betekent dus bijvoorbeeld blogs, nieuwswebsites, bedrijfsgidsen, etc. Ook kan je persberichten plaatsen om aan je linknetwerk te werken. Je hebt echter niet zomaar een hoge ranking als je backlinks hebt van vijf verschillende bronnen en websites. Een goed linkprofiel bestaat uit minstens 20 tot 30 categorieën van websites die naar jou doorverwijzen. Het is dus belangrijk om zelf veel goede contacten te hebben of om ervoor te kiezen om een bedrijf dat al de nodige contacten heeft te laten zorgen voor de backlinks.

Linkbuilding als onderdeel van je SEO-strategie

Het is belangrijk om linkbuilding zowel als een op zichzelf staande strategie te zien als als deel van een overkoepelende SEO-strategie. Linkbuilding is ontstaan omdat Google de ranking van zoekresultaten ging baseren op linkbuilding. Linkbuilding heeft dus allerlei voordelen en één daarvan is dat het meehelpt bij je gehele SEO-strategie. Zorg er daarom ook voor dat de content op je website kwalitatief is en dat je voldoet aan andere SEO-eisen. Linkbuilding op zichzelf zal voor de meeste bezoekers zorgen, maar voor een optimaal resultaat zijn andere SEO-functies ook interessant.

Maak gebruik van de juiste tools

Er zijn allerlei soorten tools om linkbuildingonderzoek mee te doen. Het is belangrijk om goede analyses te maken van backlinks die websites plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen of de externe links van hoge kwaliteit zijn. Hoewel er verschillende soorten gratis tools zijn, zijn er professionele tools die veel betere analyses aanbieden dan de gratis programma’s. Maak ook gebruik van een concurrentieanalyse om te bepalen hoe je je concurrenten in kan halen.

Hulp bij het promoten van je website via linkbuilding

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, is het promoten van je website via linkbuilding niet zomaar gedaan. Je hebt tijd, expertise en de juiste tools nodig. Wij weten alles van linkbuilding en helpen je graag bij het promoten van je website door middel van linkbuilding. Neem gerust contact met ons op!