Het adverteren op een startpagina brengt altijd wat werk met zich mee maar het kan je ook heel erg veel opleveren. En juist dat het je wat kan opleveren is wat je dan graag wilt. Je wilt graag dat je site ook een beetje naamsbekendheid krijgt. Er zijn dus wel voordelen van adverteren op een startpagina.

Wat zijn de voordelen van adverteren op een startpagina

De voordelen van de het adverteren op een startpagina kunnen natuurlijk verschillende dingen zijn. Het belangrijkste is vaak wel dat je bedrijf een begrip in de maatschappij wordt maar ook dat er eventuele klanten uit voort komen. We gaan wat voordelen uitlichten:

Naamsbekendheid

Wanneer je adverteert op een startpagina kan je dit behoorlijk wat naamsbekendheid geven. En juist die naamsbekendheid is iets wat heel erg groot uit kan pakken. Daardoor kan het maar zo zijn dat je potentiele klanten krijgt voor je bedrijf. De naamsbekendheid geeft je ook nog eens inzicht in de resultaten van het adverteren op de startpagina. Je kunt het adverteren op een startpagina ook zien als een promotie of campagne. Deze manier van marketing sales werkt dus heel erg mee aan je naamsbekendheid van je bedrijf. Wanneer jou bedrijf meer naamsbekendheid heeft houdt dit vaak ook in dat je een dienst of product hebt waar de mensen vertrouwen in hebben. En juist door de dienst of het product waar de mensen mee vertrouwd zijn krijg je meer naamsbekendheid.

Meer verkeer op de website van je bedrijf

Door de naamsbekendheid gaan steeds meer mensen kijken naar de site van je bedrijf. Veel mensen kijken alleen maar er zijn dan ook mensen die veel verder gaan en zelfs tot een aankoop of een contact met het bedrijf. Daarom is het ook heel erg belangrijk dat je website wel aan een aantal dingen voldoet om op die manier alleen maar meer verkeer te houden op je website.

Zo is het heel erg belangrijk dat je website ook echt Nederlands is maar ook verzorgd, betrouwbaar en overzichtelijk. Door die punten willen mensen ook weer terug komen of nadenken over een aankoop of samenwerking. Als de website duidelijk is en een navigatie heeft die ook daadwerkelijk gebruiksvriendelijk is dan gaan mensen juist meer interesse tonen. Het is ook heel erg fijn als je website op elke browser het doet. Hierdoor kan iedereen je website ook bekijken op de gewenste browser.

Als een website het niet goed doet is de aandacht al snel weg en dus ook een eventuele klant. Veel mensen willen graag een beetje achtergrond informatie van het bedrijf waar ze op beland zijn. Zorg er voor dat er altijd contact gegevens zijn, bedrijfsgegevens maar ook de gebruiksvoorwaarden moeten duidelijk aangegeven zijn. Hinderlijke, storende of misleidende onderdelen werken niet bevorderlijk dus probeer deze dan ook zeker te ontlopen. De privacy en cookie voorwaarden die we in Nederland hebben kunnen dan misschien irritant zijn maar er zijn genoeg mensen die het belangrijk vinden dat die er wel zijn. Dus zorg ook dat dat in orde is.

Je merkt wel dat je zelf veel in de hand hebt om meer verkeer te krijgen op je website.

Groot bereik wat betreft bezoekers

Omdat startpagina’s over het algemeen heel erg veel gebruikers hebben op een dag, is er dus ook een heel groot bereik. Dat grote bereik kan je dan halen door de meerdere opties te gebruiken om te adverteren op een startpagina. Het is natuurlijk niet alleen een banner plaatsen. Het is mooi als je dat ook doet. Maar een blog met deeplinks erbij werkt ook alleen maar goed voor het bereik wat er dan los komt voor jouw website.

Net als een link in search op de startpagina is iets waardoor je weer meer gezien word en je website bekeken wordt. En niet te vergeten is het plaatsen op de link sites altijd een optie. Wanneer je eenmaal begint aan het adverteren op een startpagina en je maakt gebruik van alle opties die er zijn krijg je steeds meer een groter bereik. Het gaat er toch ook om dat je bedrijf gezien en gehoord wordt? Daar komen de klanten uit voort en dan kan jij zeggen dat je ook daadwerkelijk baad hebt bij het adverteren op een startpagina.

Een banner maken voor op een startpagina is op zich niet moeilijk. Over het algemeen heeft een startpagina ook een mogelijkheid om er eentje te laten maken voor jouw bedrijf. Net als advertenties plaatsen met een aanbieding is ook op bepaalde startpagina’s een opties. Ook daar word je bereik heel groot van. Wij Belgen en Nederlanders zijn allemaal nieuwsgierig en helemaal als het om een aanbieding gaat.