Wie online gevonden wil worden, moet zichzelf vindbaar maken. Als zoekmachines het beginpunt zijn, zijn links de wegen die leiden naar jouw website. Door middel van het volgen van backlinks weet Google welke websites bezoekers moeten vinden als het over een bepaald onderwerp gaat. De plaats van je website in de ranking van Google wordt ook nog steeds voor het grootste gedeelte bepaald door het netwerk van links van de website. Daarom is linkbuilding een van de belangrijkste tactieken in SEO (Search Engine Optimization).

Waarom is linkbuilding belangrijk

Vroeger waren de meest dominante zoekmachines Yahoo! en Alta Visa. De zoekresultaten werden bepaald op grond van de content van de websites. Als er genoeg tekst was geschreven over een bepaald onderwerp, werd de website als belangrijk aangemerkt als je zocht op dat onderwerp. Maar toen kwam Google om de hoek kijken, die sindsdien de grootste zoekmachine ter wereld is geworden. Google keek niet meer alleen naar content, maar keek vooral naar hoe vaak er backlinks naar een bepaalde pagina werden geplaatst. Na 20 jaar wordt er nog steeds even veel waarde gehecht aan backlinks, wat wel aangeeft hoe belangrijk backlinks nu zijn en ook in de toekomst zullen blijven.

Linkbuilding is belangrijk voor SEO

Er zijn twee belangrijke manieren om bezoekers te krijgen: via advertenties of door gratis resultaten via bijvoorbeeld zoekmachines. Over het algemeen leveren organische, gratis resultaten betere resultaten dan advertenties. Dit wordt ook wel het verschil tussen pull marketing en interruptie marketing genoemd, waarbij je via pull marketing de bezoeker op een natuurlijke manier aantrekt en waarbij je door middel van interruptie marketing mensen eigenlijk lastigvalt terwijl ze met iets anders bezig zijn. Als je SEO goed in elkaar zit, betekent het dat je goed geoptimaliseerd bent voor zoekmachines. Zo bereik je op het juiste moment de juiste doelgroep en behaal je betere resultaten. Linkbuilding is een SEO-tool. Als er genoeg relevante links naar je pagina verwijzen, zullen zoekmachines weten dat jouw website belangrijk is.

Hogere ranking in zoekresultaten

Het gevolg van goede SEO is dat je website hoog in de zoekresultatenlijst terechtkomt. Linkbuilding draagt daar enorm aan bij. Er zijn algoritmes ontwikkeld voor zoekmachines die bepalen welke webpagina het beste resultaat vormt voor een bepaalde zoekopdracht. Stel dat er geen links naar je website verwijzen, dan weten Google en andere zoekmachines de weg naar jouw website niet. Het is daarom belangrijk dat je verschillende relevante websites hebt die naar jouw website verwijzen. Meer over hoe linkbuilding precies werkt lees je op de pagina over wat linkbuilding is.

Meer bezoekers

De reden dat je een website hebt is dat je wil dat mensen meer te weten kunnen komen over je project. Wat dat project ook moge zijn, als je geen bezoekers hebt heeft het hebben van een website niet veel zin. Tegenwoordig worden de meeste websites gevonden via zoekmachines. Als je hoog bovenaan de zoekresultatenlijst staat betekent dit ook dat je meer bezoekers zal krijgen. Als je namelijk niet of onderaan de lijst staan, zal je via zoekmachines geen nieuwe bezoekers krijgen. Het voordeel van bezoekers genereren via de zoekmachine is dat ze al specifiek op zoek zijn naar hetgeen jij aanbiedt. Dit betekent dus niet alleen dat je verkeer toeneemt, maar ook dat je bezoekers relevant zijn.

Meer bezoekers naar jouw website door linkbuilding

Linkbuilding is essentieel als je je website naar een hoger niveau wil tillen en meer bezoekers wil ontvangen. Werk aan de ranking van je website en zorg dat er op een organische manier meer verkeer naar je website komt. Wil je ook meer bezoekers op je website? Wij helpen je bij de linkbuilding van jouw website. Neem gerust contact met ons op.