Zoekmachines hechten veel waarde aan backlinks van andere websites naar jouw website, omdat ze op deze manier kunnen bepalen welke websites belangrijk zijn en welke niet. Op grond van backlinks wordt je plaatsing in de zoekmachine-ranking bepaald. Er zijn daarnaast nog veel meer voordelen van linkbuilding. Zo bespaar je geld en krijg je veel betere resultaten dan als je bijvoorbeeld kiest voor advertenties. Benieuwd naar andere voordelen? Wij zetten er zes voor je op een rij.

Autoriteit van pagina neemt toe

Als je verschillende backlinks hebt naar een bepaalde webpagina dan zal de webpagina meer autoriteit krijgen. Dit betekent dat als mensen zoeken op de zoekwoorden die centraal staan op jouw webpagina, jouw pagina hoger in de ranking terecht zal komen. Als een bepaalde pagina veel bezoekers trekt, zorgt dat er vaak ook voor dat bezoekers andere pagina’s op je website zullen bezoeken.

Betere domeinnaamautoriteit

Hoe meer relevante links er naar jouw website gaan, hoe meer autoriteit je website krijgt. Ieder bedrijf wil graag worden gezien als een autoriteit in de branche waarin ze werkzaam zijn. Daarom wil je ook dat je website deze autoriteit heeft. Hoe meer domeinnaamautoriteit je hebt, hoe hoger je scoort in de zoekmachines. Als je website veel autoriteit heeft, rank je niet alleen maar op een bepaald artikel goed, maar zullen al je artikelen beter vindbaar zijn. Hand in hand met domeinnaamautoriteit gaat autoriteit bij consumenten.

Doorverwijzen verkeer naar je website

Als we het even niet hebben over SEO, is er nog een belangrijk voordeel van linkbuilding. Bezoekers komen namelijk niet alleen via zoekmachines. Links op andermans websites zorgen ook voor direct verkeer via die websites. De bezoekers klikken op de link en komen gelijk terecht op je website. Omdat je link waarschijnlijk in relevante context staat, zal de lezer als hij of zij meer wil weten over dat bepaalde onderwerp vanzelf op de link klikken. Het voordeel van backlinks is dat je, in tegenstelling tot betaalde advertenties, niet per klik moet betalen. Nadat de link geplaatst is is iedere bezoeker helemaal gratis. Onderschat dus niet de kracht van bezoekers die je direct via de link krijgt.

Exposure voor je merk

Als er in relevante content vaak gelinkt wordt naar jouw website, zullen bezoekers jouw website en bedrijf gaan associëren met hetgeen dat ze lezen. Stel je voor dat er steeds vaker naar je website wordt gelinkt, dan zullen mensen steeds eerder aan jouw bedrijf denken als ze op zoek zijn naar wat je aanbiedt. Op deze manier blijf je on-top-of-mind, wat een heel belangrijke manier van reclame maken voor je bedrijf is. Zelfs als lezers je website dus niet gelijk bezoeken, blijft je bedrijfsnaam bij in hun onderbewustzijn.

Inlopen op de concurrent

Links zijn openbaar en ze kunnen op geen enkele manier verborgen worden. Er zijn veel tools om uit te vinden waar links naar verwijzen, of het nou naar je eigen site is of naar die van de concurrent. Een linkbuildingbedrijf kan helpen om een analyse te maken waardoor je erachter kan komen waar concurrenten hun backlinks vandaan krijgen. Dit kan van pas komen bij het targeten van dezelfde bronnen. Op deze manier loop je in op de concurrent, zodat je er uiteindelijk bovenuit kan stijgen!

Doorlopende resultaten

In tegenstelling tot advertenties, blijven links voor altijd staan en zijn deze niet van tijdelijke aard. Je investeert één keer en daarna blijft je link op een bepaalde website staan. Zolang als de link op de website staat, zorgt deze voor betere resultaten bij zoekmachines en meer organisch doorverwezen verkeer. Het voordeel is dus dat je jarenlang doorlopende resultaten hebt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Dit is dus een heel makkelijke manier om meer bezoekers aan te trekken.

Voordelen linkbuilding voor jouw website

Benieuwd naar wat de voordelen van linkbuilding zijn voor jouw website? Wij helpen je graag bij je vragen over linkbuilding. Als je een juiste linkbuildingstrategie inzet kan dit een van de beste investeringen voor je website ooit zijn. Heb je hulp nodig bij het bepalen van een strategie? Wij kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je website organisch meer relevante bezoekers krijgt.