Waarom SEO?

Op onze website kan je veel informatie over de zoekmachine optimalisatie vinden. De zoekmachine optimalisatie wordt aangeduid met de Engelse term SEO. Deze term vind je dan ook veelvuldig terug in de wereld van digitale (online) marketing. Bij de online marketing speelt SEO namelijk een significante rol. Met een juiste zoekmachine optimalisatie kan je veel orders scoren en een significant hogere omzet scoren. Dat is waar elke ondernemer naar streeft, niet waar?

In ons artikel ‘Wat is SEO?’ (link naar dat artikel) hebben we uitgebreid besproken wat SEO exact inhoudt. In dit artikel zoomen we verder in op de vraag ‘Waarom SEO?’. Dit doen we aan de hand van meerdere redenen waarom je aan SEO moet doen.

  1. Je traffic verhogen

Voor een website is de traffic één van de belangrijkste meetwaarden. Met traffic wordt eigenlijk alle activiteit op je website bedoeld. Dit zijn dus de klikken die op je website plaatsvinden, de websites worden bekeken en het aantal kliks op bijvoorbeeld advertentiecampagnes of andere advertenties.

Voor jouw onderneming is het van belang dat je zoveel mogelijk traffic genereert. Als veel mensen op je website een kijkje komen nemen, is de kans op conversie ook groter. Daardoor is het verhogen van traffic één van de redenen waarom je aan zoekmachine optimalisatie moet doen. Bedenk je hierbij wel goed dat de traffic niet naar je toe komt waaien. Nee, hier moet je de nodige tijd en geld in investeren. Op den duur wordt dan het resultaat zichtbaar met steeds hogere bezoekersaantallen.

  1. Conversie verhogen

We noemden de woorden ‘conversie verhogen’ hierboven al even. Met conversie verhogen bedoelen we in feite de sales die je op je website afrondt. Bij een webshop zijn dit bijvoorbeeld de producten die je verkoopt. Als je veel producten verkoopt, heb je de conversie verhoogd. Maar, daarbij moet ook het aantal bezoekers in de gaten gehouden worden. Het verhogen van conversie is eigenlijk de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal sales. Als deze verhouding steeds rooskleuriger wordt, ben je op de goede weg.

Dit is dan ook één van de redenen om aan SEO te doen. Als ondernemer wil je tenslotte zoveel mogelijk orders scoren. Voor een website/webshop is het dan ook van belang dat de conversie verhoogd wordt. Met behulp van SEO kan je dat voor elkaar krijgen.

Wat betreft zoekmachine optimalisatie is het van belang dat bezoekers zo min mogelijk op je website hoeven te doen. Het aanschaffen van een product moet bijvoorbeeld snel en veilig gaan. Als je de website op de juiste manier inricht (zoekmachine optimalisatie), verhoogt dat dus de conversie.

  1. Van belang voor de zoekmachines

Uiteindelijk draait de zoekmachine optimalisatie puur om de zoekmachines. In de afgelopen jaren is ‘googelen’ een officieel werkwoord geworden. Dit geeft aan hoeveel mensen in de zoekmachines op zoek gaan naar antwoorden op brandende vragen, op zoek gaan naar tips of op zoek gaan naar de gewenste producten.

Voor jou als ondernemer is het dan van belang dat de bezoekers op jouw website terecht gaan komen. Dit kan door middel van SEO; daarom zijn de zoekmachines ook een goede reden voor een zoekmachine-optimalisatie-proces.

De zoekmachines vormen dan ook een belangrijke basis voor je SEO werkzaamheden. Mocht je nog twijfelen of jij wel SEO moet gaan voeren met je bedrijf? Kijk even in de Keyword tool van Google hoe vaak bezoekers maandelijks naar relevante zoekwoorden zoeken. Je zal versteld staan en snel actie gaan ondernemen. Een verstandige keuze, aangezien de zoekmachines een belangrijke reden zijn om aan de slag te gaan met SEO.

  1. Voor de klanten

Als ondernemer wil je graag je klanten van dienst zijn. Dit kan zich uiten in het geven van een antwoord op een brandende vraag of het verkopen van een gewenst product. Weet jij echter wat zich allemaal in de hersenen van mensen afspeelt? Wij weten dat ook niet, maar de zoekmachines weten dat wel.

Als je met SEO aan de slag gaat, ga je signalen opvangen en structuren ontdekken. Hierdoor krijg je een (veel) duidelijker beeld van datgene waar je potentiële klanten naar op zoek gaan.

Als je nog twijfels om met SEO aan de slag te gaan, moet je je klant centraal stellen. Je komt er dan op den duur achter dat SEO voor je klanten onmisbaar is.

  1. Concurrentie aangaan

Op sommige zoekwoorden is de concurrentie immens. Het is dan voor een ieder lastig om op bepaalde zoekwoorden hoog te scoren. Dat geldt met name op zoekwoorden waarbij multinationals of grote webshops zoals bol.com en Coolblue ook actief zijn.

Het is dan ook belangrijk om je concurrentie voor te blijven of juist de strijd met je concurrent aan te gaan. Daarbij speelt de zoekmachine optimalisatie een ongelooflijke grote rol. Dit is dan ook één van de redenen waarom je vandaag nog met SEO aan de slag moet gaan. Ga de concurrentie aan en kom uiteindelijk als winnaar uit de bus. Besef hierbij wel dat dit een langdurig proces is. Je bent hebt binnen één week een hogere ranking dan je concurrent. Nee, je concurrent staat tenslotte ook niet stil. Het is zaak om blijvend je website te optimaliseren en verder uit te bouwen. Op den duur ga je hoge ogen scoren en dat zien de zoekmachines dan ook snel genoeg in. Vanaf dat moment heb je een voorsprong op je concurrent.

  1. Website up to date houden

Het up to date houden van je website is ongelooflijk belangrijk. Een up to date website is namelijk veilig, levert de gewenste content aan en werkt simpelweg erg snel. Het up to date houden van de website is dan ook één van de redenen om met SEO aan de slag te gaan. We hebben namelijk al meerdere keren aangegeven dat de zoekmachine optimalisatie een langdurig proces is.

Gedurende dit langdurige proces is het noodzakelijk om je website up to date houden. Blijf je website dus aanvullen met nieuwe en unieke content, zorg ervoor dat je website altijd de nieuwste updates heeft en daardoor ook goed beveiligd is.